Så fungerar det att delta i våra auktioner

När du lägger ett bud anger du det högsta belopp du är villig att betala för objektet (max-bud). Systemet sköter automatiskt höjningen av ditt bud. Vid höjning ökar systemet endast ditt bud så mycket som behövs för att se till att du förblir högste budgivare, eller för att uppfylla reservationspriset, upp till ditt max-bud. Minsta höjning av ett bud är 1000 kr.

Om en annan budgivare lägger ett högre bud än ditt, meddelar vi dig så att du kan justera ditt bud. Ditt max-bud hålls hemligt förutsatt att det uppnår reservationspriset, eller tills det överskrids av en annan budgivare.

Här är ett exempel:

Ett objekt har ett utropspris på 50 000 kr. Objektets reservationspris (det lägsta pris objektet säljs för ) är satt till 80 000 kr.

Anders lägger ett bud på 75 000 kr. Budet uppnår inte reservationspriset och Anders maxbud syns då i budhistoriken.

Anders lägger ett nytt maxbud på 100 000 kr. Systemet höjer Anders bud upp till reservationspriset. Anders är nu högste budgivare med 80 000 kr.

Stig ser nu objektet och bestämmer sig för att lägga ett bud. Han anger 95 000 kr som sitt maxbud. Men eftersom Anders tidigare angett 100 000 som sitt maxbud höjer systemet automatiskt Anders bud till 96 000 kr.

Vi skickar ett e-postmeddelande till Stig och berättar att han har blivit överbjuden. Om han inte höjer sitt maxbud vinner Anders auktionen med sitt bud på 96 000 kr.

Så här gör du för att bjuda på ett objekt:

Ange ditt maxbud, granska budet och klicka sedan på knappen Lägg bud.

Om en annan budgivare lägger ett högre bud än ditt, meddelar vi dig så att du kan justera ditt bud.

Om du är högste budgivare vid auktionens slut skickar vi en bekräftelse till dig via e-post. Därefter kontaktar vi dig för att göra upp om betalning och leverans.

Övrigt

Som en allmän regel, kan du inte dra tillbaka eller avbryta ett bud. När du lägger ett bud, samtycker du till att betala för objektet om du är den vinnande budgivaren.

Men vi förstår att det ibland kan ske misstag. Om du vill dra tillbaka ditt bud måste så ske senast 12 timmar innan auktionens sluttid. För att dra tillbaka ett felaktigt bud skickar du e-post till info@tmgrandin.se

Translate »